22:00 Lille OSC vs Valencia CF UEFA Champions League

Τελευταία ευκαιρία. Σε… κακό φεγγάρι βρίσκεται η Λιλ και η διακοπή του πρωταθλήματος που προηγήθηκε, δεν τη βοήθησε στο να βρει τον καλό της εαυτό. Το Σάββατο έχασε 2-1 εκτός από την Τουλούζ, με το σκορ να την… κολακεύει, αφού η αντίπαλός της είχε ένα χαμένο πέναλτι, δύο δοκάρια και πολλές ευκαιρίες. Στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα γι’ αυτήν. Μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τελευταία αυτή που γνώρισε εντός από την Τσέλσι (2-1), την προηγούμενη αγωνιστική. Βρέθηκε να χάνει στο 22’, ισοφάρισε στο 33’ με τον Οσιμέν, όμως δέχτηκε και δεύτερο γκολ στο 77’. Έκανε φάσεις, όμως γενικώς η αντίπαλός της ήταν καλύτερη. Έτσι, βρίσκεται στην τελευταία θέση του γκρουπ και το αποψινό παιχνίδι αποτελεί ουσιαστικά την τελευταία της ευκαιρία, ακόμη και για το εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ. Αν χάσει, πολύ δύσκολα θα μπορέσει στο Β’ γύρο του γκρουπ ν’ αντιστρέψει την κατάσταση, έχοντας μάλιστα και δύο ματς εκτός έδρας. Είναι αναγκασμένη να ρισκάρει.
Αγωνιστικά Νέα:Σε σχέση με την ομάδα που έπαιξε εναντίον της Τουλούζ, υπάρχει μία σημαντική επιστροφή, αυτή του Τσέλικ (Α, 7/0). Παραμένει εκτός ο Ρενάτο Σάντσες (Μ, 4/0, 2/0), που δεν θα μπορέσει έτσι ν’ αντιμετωπίσει την ομάδα στην οποία «ανδρώθηκε» (πήγε σε αυτήν σε ηλικία 13 ετών). Πάντα στα «πιτς» κι ο γιος του Ζορζ Γουεά, ο Τιμοτί Γουεά (Ε, 2/0, 0/0), που ήρθε με όνειρα από την Παρί, όμως χτύπησε νωρίς και δεν έχει βοηθήσει καθόλου.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μενιόν – Μπράνταριτς, Γκαμπιέλ, Φόντε, Τσελίκ – Σουμαρέ, Τσέκα – Γιαζίσι, Ικονέ, Ρεμί ή Αραούζο – Οσιμέν.
Τρίτη στον 8ο όμιλο βρίσκεται η Βαλένθια που προέρχεται από τη εντός έδρας ήττα από τον Άγιαξ με 3-0. Η αλήθεια είναι ότι το σκορ την αδικεί για την προσπάθεια που έκανε καθώς είχε παρά πολλές κλασικές φάσεις για να σκοράρει (χαμένο πέναλτι και δοκάρι). Το αντίθετο δηλαδή σε σχέση με τους Ολλανδούς που ήταν αποτελεσματικότατοι. Στο εγχώριο πρωτάθλημα μετά από καλή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να φύγει με το 1-1 από το «Μετροπολιτάνο» της Ατλέτικο, αλλά να μείνει χωρίς διπλό για 14η χρονιά. Κακή στο πρώτο μέρος η ομάδα του Θελάδες μπορεί να δέχτηκε το γκολ στο 36’ με πέναλτι, αλλά κινδύνεψε σοβαρά να δεχτεί περισσότερα. Αλλαγή άρδην στην επανάληψη όπου άρχισε να στριμώχνει την Ατλέτικο, είχε δοκάρι με τον Τσερίσεφ, καλές φάσεις στη συνέχεια που απέκρουσε ο Όμπλακ, για να φτάσουμε στο 82’, όπου μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ ο Παρέχο έφερε το ματς στα ίσα.
Αγωνιστικά Νέα:Τελικά ο Ροντρίγο Μορένο (Ε, 2/1, 8/0) δεν πρόλαβε να αποθεραπευτεί και δεν ταξίδεψε στη Γαλλία, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον Πορτογάλο διεθνή Γκέδες (Α, 1/0, 6/0), όπως και με τον Πιτσίνι (Α, 2/0), που θα μείνει εκτός για δύο μήνες. Εκείνος όμως που κάνει το ταξίδι είναι ο αριστερός μπακ Γκαγιά (1/0, 4/0), όπως και ο Κοκελίν (Μ, 2/0, 8/0), ο οποίος ναι μεν αποκόμισε τραύμα στο ματς με την Ατλέτικο, αλλά μάλλον το ξεπέρασε.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Σίλεσεν – Βας, Παουλίστα, Κόστα, Γκαγιά – Φεράν, Κοκελίν, Τσερίσεφ,, Παρέχο – Γκαμέιρο, Γκόμες
Εκτίμηση
Η Λιλ θα παίξει το τελευταίο της χαρτί, όμως η Βαλένθια μπορεί να διαχειριστεί την όποια πίεση. Είναι πιο ποιοτική και μπορεί να φύγει από το γαλλικό Βορρά ακόμη και με τη νίκη. Επιλογή το «διπλό», αλλά με την κάλυψη του DNB.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!