22:00 SL Benfica vs Lyon UEFA Champions League

Προβλημάτισε για ακόμη μία φορά στην Ευρώπη με την εμφάνιση της, δίκαιη ήττα 3-1 από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη. Είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δεν έλειψαν τα «παιδικά» λάθη στην άμυνα. Χωρίς βαθμό μέχρι στιγμής οι «Αετοί», οφείλουν να κερδίσουν αν θέλουν να ελπίζουν σε κάτι καλό, σε όμιλο μάλιστα που εξ αρχής έμοιαζε ανοιχτός από άποψη πρόκρισης. «Γκάζια» από τον τεχνικό Μπρούνο Λαζ, ο οποίος έκανε έξι αλλαγές στο νικηφόρο ματς Κυπέλλου με την Κόβα Πιεδάδε (4-0). Πίτσι και Βινίσιους πέτυχαν από δύο τέρματα, ενώ έπαιξε μετά από πολύ καιρό ο Σάμαρης. Μάλιστα, ο αθλητικός διευθυντής Ρούι Κόστα έχει αρχίσει τις επαφές για ανανέωση συμβολαίων βασικών παικτών. Ακολουθούν εύκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα (εκτός με Τοντέλα, εντός με Πορτιμονένσε) και δεν έχει λόγο να πάει σε ροτέισον.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Μπρούνο Λαζ δεν αποχωρίζεται το αγαπημένο του 4-4-2, ωστόσο το ερωτηματικό είναι ποιον από τους Βινίσιους (ανεβασμένος) ή Ραούλ ντε Τομάς (ακόμη… ψάχνεται) θα χρησιμοποιήσει δίπλα στον Σεφέροβιτς στη γραμμή κρούσης. Επιστρέφει σίγουρα ο Βλαχοδήμος (Τ, 2/0, 7/0), εκτός οι Σάμαρης (Μ, 3/0), Ζίφκοβιτς (Μ.), Κόντι (Α.), Τσικίνιο (Μ, 3/0, 3/0), προπονήθηκαν κανονικά οι Αντρέ Αλμέιδα (Α, 4/0), Ράφα Σίλβα (Μ, 2/0, 7/2).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Βλαχοδήμος – Νούνο Ταβάες, Ρούμπεν Ντίας, Φρανσίσκο Φερέιρα, Αλεξ Γκριμάλδο – Τααράμπτ, Γκάμπριελ (Φέισα), Πίτσι, Ράφα Σίλβα (Ζέντσον Φερνάντες) – Σεφέροβιτς, Βινίσιους (Ραούλ ντε Τομάς).
Ποδαρικό με το… αριστερό για τον Ρούντι Γκαρσιά. Στο σαββατιάτικο εντός έδρας παιχνίδι με την Ντιζόν (0-0), ο 55χρονος κόουτς έκατσε για 1η φορά στον πάγκο της ομάδας, όμως δεν μπόρεσε να την οδηγήσει στη νίκη. Ήταν καλύτερη, έκανε φάσεις, αλλά έπεσε σ’ έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Γκομίς, ο οποίος πραγματοποίησε συνολικά 10 αποκρούσεις και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Με αυτό το αποτέλεσμα, η Λυών έφτασε τα οχτώ παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη κι έμεινε πολύ πίσω. Ευτυχώς γι’ αυτήν, στο Τσάμπιονς Λιγκ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Μετά το «διπλό» που έκανε την προηγούμενη αγωνιστική στη Λειψία (2-0) παραμένει σε τροχιά πρόκρισης. Σ’ εκείνο τον αγώνα επικράτησε χάρη στα γκολ των Ντεπάι (11’) και Τεριέ (65’). Η αντίπαλός της είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες, η ίδια «χτύπησε» στην κόντρα και τα κατάφερε περίφημα. Με τον ίδιο τρόπο θα ψάξει και τώρα το αποτέλεσμα κι αν το πάρει, θ’ αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητές της για μία θέση στην πρώτη δυάδα του γκρουπ.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Γκαρσιά πήρε σχεδόν όλους τους παίκτες του ρόστερ μαζί του. Στην 21μελή αποστολή συμπεριλήφθηκαν οι Ντιμπουά (Α, 8/0, 2/0) και Μέμφις Ντεπάι (Ε, 8/4, 2/2), που δεν αγωνίστηκαν το Σάββατο εναντίον της Ντιζόν, ο πρώτος λόγο τραυματισμού κι ο δεύτερος γιατί έπρεπε να πάρει «ανάσες», μετά και την παρουσία του στην Εθνική. Ο μόνος που μένει εκτός είναι ο Μάρσαλ (Α, 3/0, 1/0), ο οποίος όμως, δεν λογίζεται ως βασικός.
Πιθανή ενδεκάδα:(5-3-2): Λόπες – Κονέ, Ντεναγιέρ, Μαρσέλο, Άντερσεν, Ντιμπουά – Τουσάρ, Μέντες, Ρεν Αντελαΐντ – Ντεμπελέ, Ντεπάι.
Εκτίμηση
Δεκτό ότι η Μπενφίκα καίγεται για την 1η της νίκη, ώστε να ελπίζει, ωστόσο παρουσιάζει ζόρια κόντρα σε «κλειστές» άμυνες. Στη Λυών, άνοιξε η όρεξη για πρόκριση μετά τη νίκη στη Λειψία, αν βρει (που θα βρει) χώρους στην άμυνα των «Αετών», μπορεί να κάνει τη ζημιά. «2 DNB» στο 2.35.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!