22:00 Malmö FF vs FC Lugano UEFA Europa League

Δεν κατάφερε να πάρει το ντέρμπι της Σκανδιναβίας στο ματς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων κόντρα στην Κοπεγχάγη και έμεινε στο 1-1 εντός έδρας, δεχόμενη ένα ακόμη ράπισμα στο γόητρό της. Είχε μεν τον έλεγχο και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο μέρος, εντούτοις έκανε λάθη και σε ένα εξ αυτών δέχθηκε το γκολ με αυτογκόλ του Λάσε Νίλσεν, στην εκπνοή των καθυστερήσεων του ημιχρόνου. Στην επανάληψη μπήκε δυναμικά και έφτασε στην ισοφάριση στο 55’ με τον Μάρκους Ρόζενμπεργκ, είχε αρκετές φάσεις στη συνέχεια, χωρίς όμως να μπορέσει να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα των Δανών. Στο πρωτάθλημα, υπέστη οδυνηρή ήττα στη Στοκχόλμη από τη Χάμαρμπι με 2-0 και όχι μόνον έχασε την πρωτοκαθεδρία στη βαθμολογία και βρέθηκε με μειονέκτημα 3 βαθμών στη μάχη για τον τίτλο, αλλά κινδυνεύει πλέον να μείνει και εκτός Ευρώπης, αν χάσει από την ΑΪΚ στο ματς της Δευτέρας, όπου είναι στραμμένη και η προσοχή κατά κύριο λόγο.
Αγωνιστικά Νέα:Η αποστολή είναι πρακτικά ίδια με εκείνη του αγώνα στη Στοκχόλμη, ωστόσο επιστρέφει ο αμυντικός μέσος Μπόνκε Ίνοσεντ (4/0, 11/0), που ήταν τιμωρημένος. Σταθερά εκτός πλάνων βρίσκεται ο διεθνής Δανός βασικός μέσος Άντερς Κρίστιανσεν (9/1, 23/8), ο οποίος τραυματίστηκε στο ματς της 2ης αγωνιστικής των ομίλων με την Κοπεγχάγη και δεν έχει καταφέρει να αποθεραπευτεί ακόμη.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Νταλίν – Μπέιμο, Νίλσεν, Λάρσον, Κνούντσεν – Τραούστασον, Μπασιρού, Ρίεκς, Λεβίτσκι – Ρόζενμπεργκ, Αντονσον
Την προηγούμενη αγωνιστική πήρε τον πρώτο βαθμό κόντρα στο φαβορί του ομίλου, Ντινάμο Κιέβου, μάλιστα το τελικό αποτέλεσμα την αδικεί. Είχε από ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο, ενώ παρουσιάστηκε σοβαρή στην άμυνα και απειλήθηκε ελάχιστα. Η συγκεκριμένη εμφάνιση έδωσε το έναυσμα για δύο θετικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, αρχικά έφυγε με το «διπλό» από την έδρα της Σιόν και την Κυριακή παραχώρησε 0-0 στη Ζυρίχη, σε ένα ματς που πάλι στάθηκε άτυχη, έχοντας δοκάρι στο 79′ για να προηγηθεί. Νωρίτερα, είχε την υπεροχή και 3 καλές ευκαιρίες, ενώ κινδύνευσε μόνο με μακρινά σουτ. «Ανάσα» για τον τεχνικό Σελεστίνι αυτές οι εμφανίσεις, ο οποίος φαίνεται να έχει βρει λύση στα αμυντικά προβλήματα που την ταλαιπωρούσαν στην αρχή της σεζόν (έχει δεχθεί μόλις 2 γκολ στα 5 τελευταία ματς, σε πρωτάθλημα και Ευρώπη). Σημαντικό ρόλο παίζει η αλλαγή συστήματος που έχει γίνει (άφησε στην άκρη την τριάδα στην άμυνα και χρησιμοποιεί το 4-3-3).
Αγωνιστικά Νέα:Δεν εμπνέει ανησυχία ο τραυματισμός του βασικού τερματοφύλακα Μπάουμαν (2 συμμ., 11 συμμ.), αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο στο πρωτάθλημα για προληπτικούς λόγους, θα ξεκινήσει βασικός στο σημερινό παιχνίδι. Παραμένουν σταθερά εκτός οι Σουλμόνι (Α, 0/0, 1/0), Λαβανσί (Α, 2/0, 10/0), Τσόβιλο (Μ, 0/0, 1/0), Κρινγκόι (Μ, 1/0) και Νταλμόντε (Ε, 2/0, 6/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Μπάουμαν – Ομπεξερ, Νταπρελά, Μάριτς, Γιάο – Βέτσεϊ, Σαμπατίνι, Κουστόδιο (Λόβριτς) – Καρλίνιος, Γκερντ, Μποτάνι

Εκτίμηση
Η Λουγκάνο δείχνει εμφανή βελτίωση στα τελευταία ματς, όμως εκτός έδρας στην Ευρώπη φεύγει συνήθως με σκυμμένο κεφάλι. Η Μάλμε όλα δείχνουν πως χάνει το πρωτάθλημα μετά την ήττα από τη Χάμαρμπι, ευκαιρία να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Πολύ πιθανός ο άσος.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!