22:00 RB Leipzig vs Lyon UEFA Champions League

RB Leipzig
Εξαιρετική νίκη στη Λισσαβώνα για τη Λειψία, στην επιστροφή της στα σαλόνια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Νίκη με 2-1 χάρη στο διπλό χτύπημα του Βέρνερ (69’, 78’), αν και στο πρώτο ημίχρονο είχε αρκετή δόση τύχης και τον πολύ καλό γκολκίπερ Γκουλάτσι. «Μίλησε», όμως, ο φορμαρισμένος Βέρνερ, μείωσε ο Σεφέροβιτς στο 84’, αλλά κράτησε τη νίκη και μπήκε με το… δεξί στον όμιλο. Είναι γενικά σε καλό φεγγάρι, ασχέτως αν ήρθε η πρώτη ήττα της στην Bundesliga με 3-1 από τη Σάλκε. Η συγκεκριμένη αποτυχία την έριξε από την κορυφή της βαθμολογίας. Στο πρώτο 15λεπτο ξεκίνησε με δοκάρι και χαμένο τετ α τετ. Σε αμφότερες τις φάσεις ήταν πρωταγωνιστής ο Σάμπιτσερ. Δέχτηκε εύκολα γκολ, δύο από στημένες φάσεις και ένα από κόντρα. Μείωσε με τον Φόρσμπεργκ, αλλά έως εκεί. Ούτε κρύο, ούτε ζέστη η συγκεκριμένη ήττα. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν δεν αγχώνεται. Ξέρει τις δυνατότητες της ομάδας του. Δεν τον ενδιαφέρει που η Λυών είναι ντεφορμέ. Πέρυσι την αντιμετώπισε στους ομίλους με τη Χόφενχαϊμ (3-3, 2-2).
Αγωνιστικά Νέα:Ήταν τιμωρημένος στο πρωτάθλημα ο Λάιμερ (ΑΜ, 5/0), αλλά φυσικά στην Ευρώπη είναι διαθέσιμος. Ξεκουράστηκε το Σάββατο ο βασικός στόπερ Κονατέ (Α, 1/0, 5/0) και επιστρέφει στη βασική 11άδα. Προπονήθηκε μετά από καιρό ο νεοφερμένος Σικ (Ε), αλλά δεν θα είναι πάλι στην αποστολή. Δεν έχει βοηθήσει ακόμα ο Τσέχος. Πάντα νοκ-άουτ ο Άνταμς (ΑΜ) και ο μεσοεπιθετικός Καμπλ (ΑΜ, 2/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Γκουλάτσι – Κονατέ, Ουπαμεκανό, Όρμπαν – Μουκιέλε, Ντέμε, Σαράτσι, Σάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ, Χάλστενμπεργκ – Βέρνερ, Πούλσεν

Lyon
Βαθαίνει η κρίση μετά τη νέα ήττα. Το Σάββατο φιλοξένησε τη Ναντ, σ’ έναν αγώνα που έψαχνε με όλες της τις δυνάμεις τη αντίδραση. Κι όμως, όχι μόνο δεν πήρε το πολυπόθητο «τρίποντο», έχασε για άλλη μία φορά. Στο α’ μέρος ήταν καλή κι είχε τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες. Στο β’ όμως, δέχτηκε πίσω στο σκορ στο 59’ με αυτογκόλ του Μαρσέλο, σε μία πραγματικά πολύ άτυχη στιγμή (η μπάλα κόντραρε πάνω του και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας). Σοκαρισμένη, ως το τέλος του αγώνα έκανε μόλις ένα σουτ. Πλέον, υπάρχει ξεκάθαρη κρίση. Βεβαίως, ακόμη δεν έχει τεθεί θέμα Σιλβίνιο. Το σίγουρο πάντως είναι, πως η κλεψύδρα γύρισε και η πίστωση χρόνου τελειώνει. Μέσα σε αυτό το κλίμα καλείται πάση θυσία να πάρει το αποτέλεσμα στη Γερμανία και για λόγους ουσίας, αλλά και γοήτρου. Εξάλλου, μετά το εντός έδρας 1-1 με τη Ζενίτ (είχε δεχτεί γκολ στο 41’, ισοφάρισε με πέναλτι του Ντεπάι στο 51’) στην πρεμιέρα, θα μείνει αρκετά πίσω στην προσπάθεια πρόκρισης, αν δεν κερδίσει κάτι καλό.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Σιλβίνιο προχώρησε σε δύο πολύ σημαντικές αλλαγές: μένει εκτός με πρόβλημα τραυματισμού ο αρχηγός Ντεναγιέρ (Α, 1/0, 7/0), αλλά κι ο Κορνέτ (Ε, 1/0, 6/1), που επισήμως πονάει, ουσιαστικά όμως είναι αυτός που… πληρώνει το μάρμαρο για τις κακές εμφανίσεις. Επιστρέφουν οι Κονέ (Α, 1/0, 5/0) και Τετέ (Α, 0/0, 7/0), που είχαν μείνει εκτός στον αγώνα του πρωταθλήματος.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Λόπες – Κονέ, Άντερσεν, Μαρσέλο, Τετέ – Τουσάρ, Μέντες – Ρεν Αντελαΐντ, Ντεπάι, Τεριέ – Ντεμπελέ.

Εκτίμηση
Η Λειψία δεν θα πτοηθεί από την ήττα στο πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη είναι αποφασισμένη να προχωρήσει και να πάρει τα αποτελέσματα που θέλει. Η Λυών είναι σε κακό φεγγάρι. Προβλήματα, γκρίνια, ο Σιλβίνιο μία στηρίζεται, μία όχι. Οι Γερμανοί θα μπουν μανιασμένοι στο ματς και μπορούν να πάρουν τη νίκη.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!